Logo
Göz kapağı sıkıntılarına ameliyatsız çözüm
Sosyal Medyada Paylaş

Herkese merhaba,

Genetik faktörlerin etkisi ya da yaş itibariyle yüzde gerçekleşen bozukluklar, en çok göz çevresinde görülmektedir. Göz ve çevresinde oluşan deformasyonlar, estetik olarak değerlendirilen sorunlar haricinde görme kalitesini de etkiler.

Kadın erkek fark etmeden çoğu kişide görülen göz bozuklukları; gevşek üst kapakları, göz altı torbaları, yağ kaybı sonucu göz kapağı ve kaş düşüklüğü olarak kendini gösterir. Bu bozulmalar, görme alanını daralttığı için de kişinin hayat kalitesini düşürmektedir.

Bu rahatsızlıklar, aynı zamanda görüntüyü düzeltmek isteyen kişinin yüz kaslarını daha fazla çalıştırmasına ve bu yüzden başka rahatsızlıkların da ortaya çıkmasına neden olur.

Göz çevresi oldukça hassas

Göz kapakları ve göz çevresi oldukça ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Birçok insan, günümüzde gerek estetik kaygılardan gerekse görüntünün daralmasından dolayı göz kapağı estetiğine başvuruyor. Özen gösterilmesi gereken bu işlem, mutlaka alanında uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır.

İşlem, genellikle 35 yaş üstü kadınlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Ameliyatsız göz kapağı işlemi hasta oturur pozisyondayken ve anestezi gerektirmeden yapılabilir. İşlem bittiğinde sonuç, anında hastaya gösterilir. Yani kişinin hastanede yatmasına ya da gözetim altında olmasına gerek yok. Ayrıca iyileşme dönemi ağrısız geçer. Sadece yaklaşık bir hafta ya da daha az süre, kısmi kızarıklık ve ödem görülebilir.

Standart görme kalitesine ulaşılır

Operasyonun ardından, kısa bir süre sonra normal hayata dönmek de mümkün. Kişi işlem sonrası üçüncü gün itibariyle televizyon izleme, kitap okuma gibi alışkanlıklarına devam edebilir, güneş gözlüğü kullanma şartı ile güneşe çıkabilir. Bu kolay işlem ile birlikte, standart görme kalitesine ulaşılır ve deformasyonların neden olduğu baş ağrısı, bulanık veya az görme gibi rahatsızlıklar da ortadan kalkar.

Sağlıklı haftalar dilerim,

Op. Dr. Tuncay Sezgin

Özel Bursa Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü

Aklına takılan bir soru mu var?

Op. Dr. Tuncay Sezgin'e sor, cevaplasın.

SORU SOR

OP. DR. TUNCAY SEZGİN'E SORU SOR

Lütfen sadece hastalığınız ile ilgili soru sorunuz.
Diğer konular ile için iletişim formunu kullanabilirsiniz.
  • AD SOYAD
  • TELEFON
  • E-POSTA
  • KONU
  • ŞİKAYETİNİZ
  • GÖNDER